torstai 21. marraskuuta 2013

Jouluruokasuunnitelmia

Meillä jouluvalmistelut alkavat jo marraskuun alussa perinteisellä piparinleivonnalla. Vaimoni tekee piparitaikinan aina samalla ohjeella, joka löytyy täältä. Kaappiin meille on kertynyt jo toistakymmentä erilaista piparimuottia. Resepti tehdään moninkertaisena ja valmiita pipareita viedään niin mummoille kuin naapureillekin.

Tänään suunnittelimme vaimoni kanssa joulun menua, ja päädyimme tällä kertaa perinteisempiin ruokiin: viime vuoden härän sijasta päätimme tehdä mummon reseptillä sinappikuorrutteista kinkkua, savustettua lohta, laatikoita ja rosollia. Lapset pääsevät siis tällä kertaa maistelemaan hieman erilaisia makuja.

Joulun jälkiruoka tuottaa aina päänvaivaa. Toisaalta suuren aterian jälkeen ei jaksa syödä mitään täyttävää, ja konvehdit vievät muutenkin kaiken makeannälän. Ehkä nautimme tänä vuonna vain lämpimästä glögistä ja suklaakonvehdeista!

Talvesta tulikin mieleeni, että tilasin netistä viime viikolla uudet nastarenkaat. Vanhojen kanssa meinasi tulla ajosta jo melkoista luistelua. Joululahjojakin pitäisi jossain välissä päästä ostamaan, mutta eri asia on minne. Ehkä päädyn näissäkin ostoksissa verkon puoleen...
















Jouluruokaa viime vuodelta... Nami!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti